A- SPORTİF ALANDA: Sualtı fotoğraf ve video çekimlerinde kabarcık ve gürültü çıkarmadığı için sualtı canlılarına yaklaşabilmek çok daha kolay olduğundan tercih edilmektedir. Uzun süren güvenli bir dip zamanı ve sualtı canlılarını ürkütmeden sualtı çekimi yapma imkanı sağladığı için dalış turizminde kullanılır.
B- BİLİMSEL ÇALIŞMA ALANINDA: Sualtında uzun zaman kalmayı gerektirecek mağara dalışlarında, toprak altı su rezervlerinin tespit ve değerlendirilmesi çalışmalarında, sualtı canlılarının incelenmesi ve araştırılması çalışmalarında kullanılır.
C-TİCARİ DALGIÇLIK ALANINDA: Sığ su ve derin su çalışmalarında yüzey destekli (hortumlu) sistemin kullanılma imkanı bulunmayan sualtı çalışmalarında uzun dip zamanı yapabilmek amacıyla kullanılır. (Boru döşeme, petrol platformu dalgıçlığı, batık tekne ve yük çıkarma vs gibi operasyonlarda) Yüzey destekli derin su operasyonlarında yüzey hortum bağlantılarının kopması ve gaz iletişiminin kesilmesi gibi acil durumlarda kullanılmak üzere yedek hayat destek sistemi olarak dalgıcın sırtında kullanıma hazır bulundurulur.
D- ASKERİ OPERASYONLARDA: Sessiz çalışması ve hava kabarcığı çıkarmaması nedeniyle gizli askeri operasyonlarda kullanılır. Özellikle askeri amaca uygun imal edilen Kapalı devrelerin manyetik olmayan malzemelerden imal edilmiş olması tercih edilir. Bunun amacı manyetik tetikleme sistemi olan patlayıcıların yerleştirilmesi yada imhasında tetik sisteminin çalışıp patlama olmaması içindir. Ayrıca manyetik aramalarda tespit edilmesi mümkün değildir.
E- EMNİYET KUVVETLERİNİN OPERASYONLARINDA: Sualtı polis ekiplerinin kriminal çalışmalarında kullanılabilir. Önemli kişileri taşıyacak deniz araçlarının sualtına bakan taraflarında ve bağlama yapılan iskelelerde sabotaj amaçlı yerleştirilebilecek patlayıcıların aranması amacıyla manyetik olmayan kapalı devre sistemlerinin kullanılması tercih edilir.